Ramen z grzybami Shiitake i cukinią

Zupa Ramen to jedno z najpopularniejszych dań w Japonii. Każdy przyrządza ją z ulubionymi składnikami. Nasza propozycja to zupa na bazie pasty miso z grzybami Shiitake, cukinią, szynką, jajkiem, oraz szpinakiem baby. Miska zupy ramen jest na tyle sycąca, że z powodzeniem może stanowić główne danie obiadowe.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.7 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Jajka zacznij gotować w zimnej wodzie, kiedy zacznie wrzeć wyjmij je po 5 min.
  3. W garnku na średnim ogniu rozgrzej olej, usmaż na złocisto czosnek, wlej wodę.
  4. Dodaj pastę miso i grzyby, dobrze wymieszaj,
  5. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i duś do momentu uzyskania miękkości grzybów.

W misce ułóż makaron, szpinak, cukinię, szynkę, grzyby, zalej bulionem miso, udekoruj połówką jajka i sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen 300g House of Asia

Makaron Ramen 300 g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI