Wegańska panna cotta z mango i mleczkiem kokosowym

Tradycyjny włoski deser przygotowany na tajskim mleczku kokosowym. Do przygotowania przepisu polecamy agar agar, naturalną wegańską substancję żelującą, która zastąpi nam popularną żelatynę.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.6 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min + chłodzenie

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej mleczko kokosowe. Dodaj cukier, nasiona z laski wanilii oraz agar agar. Zagotuj na małym ogniu.
  2. Do dwóch miseczek wlej po 100 ml masy. Do jednej dodaj pulpę z mango, wymieszaj. Do drugiej dodaj zblednowane owoce, wymieszaj.
  3. Do foremek wlej najpierw masę z pulpą i wstaw do lodówki na 15 minut. Po tym czasie wyjmij foremki i wlej masę z owocami. Ponownie wstaw do lodówki na 15 minut. Na koniec wlej masę kokosową. Dzięki temu powstaną warstwy.
  4. Foremki wstaw do lodówki na min. 1h, aż masa dobrze stężeje.
  5. Deser możesz udekorować owocami.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI