Aromatyczny makaron z kurczakiem i czerwonym curry

Nic tak nie podsyca apetytu jak zapach świeżo przygotowanego makaronu z pikantnym kurczakiem. Proste i szybkie danie dla miłośników sycących posiłków.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.8 / 5. Ilość głosów: 24

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Ostrość:
Ostre

Składniki

  • ½ op makaronu chow mein
  • 2 łyżeczki sosu rybnego
  • 2 łyżeczki pasty czerwone curry
  • 1 puszka mleczka kokosowego 12-14%
  • 300 g piersi kurczaka pokrojonej na 10-12 kawałków
  • 200 g cukinii pokrojonej w grube pół-talarki
  • 200 g bakłażana pokrojonego w grubą kostkę
  • 100 g pora pokrojonego w pół-talarki
  • 1 łyżka imbiru drobno posiekanego
  • 1 łyżka czosnku drobno posiekanego
  • olej roślinny do smażenia
  • kolendra i limonka do podania

Sposób przygotowania

  1. Na patelni podsmaż czosnek, imbir i pora.
  2. Wlej na patelnię mleko kokosowe, dodaj pastę curry i dobrze wymieszaj.
  3. Do gorącego mleka dodaj kurczaka i warzywa. Ułóż na wierzchu suchy makaron i przykryj patelnię. Po 5 min wymieszaj wszystko i duś kolejne 10 min.
  4. Podawaj z limonką i świeżą kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250 g

Nowość
Bestseller
Pasta curry czerwona 113g House of Asia

Pasta curry czerwona 113 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI