Wieprzowina z ogórkiem i sosem pieprzowym
Liczba porcji: 2
Czas: 10 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
300 g łopatki wieprzowej mielonej
1 łyżka sosu sojowego ciemnego
1 łyżka sosu z czarnym pieprzem
1 łyżka czosnku posiekanego
1 łyżka imbiru posiekanego
150 g ogórka zielonego
30 g dymki posiekanej
1 łyżka oleju roślinnego do smażenia
Sposób przygotowania
- Pokrój ogórek wzdłuż na 4 ćwiartki i wytnij nasiona. Teraz każdą z części pokrój na małe trójkąty.
- Usmaż czosnek i imbir na złoto, dodaj mięso i smaż kilka minut cały czas mieszając i rozdrabniając.
- Dodaj sosy i ogórek. Smaż kolejne 2 min.
- Dodaj dymkę, wymieszaj i podawaj.