Pasztet mięsny z sosem sojowym

Domowy pasztet to podstawa i tradycja na każde Święta Wielkanocne. Oto przepis na prawdziwie mięsną ucztę dla podniebienia.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 60

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 4 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 500 g mielonego mięsa drobiowego
  • ½ łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 średnia cebula, drobno pokrojona
  • 2 łyżeczki pokrojonej kolendry  
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju, do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż cebulę.
  2. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w misce. Masę przełóż  do wyłożonej papierem do pieczenia brytfanki.
  3. Pasztet piecz w temperaturze 17 st. C przez 60 min.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI