Sushi dla dzieci
Chcesz zaskoczyć swoje dzieci zdrową i pyszną przekąską? Oto przepis na kolorowe sushi owocowe, które z pewnością zachwyci małych smakoszy!
Liczba porcji: 4
Czas: 30-45 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 400 g Ryżu do sushi House of Asia
- 100 ml Sosu do ryżu House of Asia
- 100 g serka śmietankowego
- 1 banan; obrany, pokrojony w 1 cm słupki
- 2 kiwi; obrane, pokrojone w 1 cm słupki
- 250 g truskawek; bez szypułek, pokrojone w ćwiartki
- Mata bambusowa House of Asia; zawinięta w folie spożywcza
- kolorowy sezam; do dekoracji
NALEŚNIKI
- 60 g cukru kokosowego
- 120 g mąki pszennej
- 300 ml mleka
- 1 jajko
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i zalej sosem do ryżu.
- Składniki naleśników wymieszaj w misce na gładką masę.
- Na rozgrzaną patelnie wlej odrobinę oleju i smaż naleśniki.
- Naleśnik połóż na macie i ułóż nanim2mmwarstweryżu.
- Na 1/3 jego wysokości rozsmaruj serek iułóż nanimpokrojone owoce.
- Przy pomocy maty bambusowej roluj naleśnikipokrój go na kawałki ogrubości 2 cm.
- Rolkiułóż na talerzu iudekoruj kolorowym sezamem.