Sałatka z kurczakiem i pak choi
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 pierś kurczaka (około 160 g)
- 3-4 szt grzyby shiitake
- 2 średnie Pak Choi
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 2 łyżki oleju do woka
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania
- W misce z letnią wodą moczymy grzyby przez około 15 min. Gdy zmiękną wyjmij je z wody i pokrój w paseczki.
- Pak Choi pokrój w grube paski.
- Kurczaka pokrój w kostkę, obtocz w mące i smaż.
- Kiedy kurczak będzie soczyście skwierczał, na patelnię dodaj czosnek, sos sojowy, cukier, grzyby i Pak Choi.
- Wymieszaj energicznie kilka razy i gotowe.