House of Asia

Kuchnia Azjatycka

Stir-fry

to technika smażenia na dużym ogniu z minimalną ilością tłuszczu. Warzywa i mięso zachowują chrupkość i świeżość. Świetnie sprawdza się w codziennym gotowaniu – wystarczy patelnia, ulubione warzywa i odrobina sosu sojowego. Gotowe w 15 minut i pełne smaku – przekonaj się sam!

Won Ton

to delikatne pierożki nadziewane mięsem lub warzywami, podawane w bulionie lub smażone. Świetnie smakują z dodatkiem świeżej kolendry i chili. To doskonała przekąska na imprezę, ale też pomysł na lekki obiad. Zrób raz, a wrócisz do nich nie raz!

Odkryj Azję od kuchni

Jak połączyć w jednym daniu przepisy z różnych stron świata, różnych kultur, a nawet odległych od siebie epok historycznych? To możliwe w kuchni fusion – stworzonej dla ludzi kreatywnych i ciekawych nowych smaków. Wystarczy pomysł i umiejętne dobranie składników, które razem utworzą oryginalne i smaczne danie. Wypróbuj nasz przepis na żurek z mlekiem kokosowym i grzybami Shiitake, a przekonasz się, że azjatycka wersja polskiego dania smakuje naprawdę wyjątkowo. Podobnie jak panna cotta z mango i kokosowym mleczkiem. Sposobem na nową kulinarną odsłonę w wersji fusion może też być inny sposób przyrządzania, doprawiania lub serwowania tradycyjnego dania. Zaskocz swoich gości, podając im jajka faszerowane wasabi lub karpia smażonego na oleju kokosowym i podanego z sosem słodko-kwaśnym.