Kuchnia tajska

Bezglutenowy sos rybny 200ml

Nowość
Bestseller

W kuchni azjatyckiej używany jest do wzmocnienia smaku potrawy nie tylko rybnej. Bardzo często używany jest również zamiast soli. Produkuje się go przez osolenie niedużych morskich ryb: sardeli, a następnie prasowanie ich w drewnianych beczkach. Powstały sok jest właśnie sosem rybnym, który stosuje się do dipów, warzyw i poprawiania smaku potraw. Przyprawa rozpowszechniona głównie w Południowo-Wschodniej Azji.

Nie posiada żadnych sztucznych barwników ani konserwantów. Najpopularniejszy dodatek kuchni tajskiej i chińskiej. Doskonale wzmacnia i uzupełnia smak dań. Nadaje potrawom oryginalnego azjatyckiego charakteru. Znakomity zamiennik dla soli. Produkt bezglutenowy.

Gramatura: 200ml

Zamów online

frisco
tesco
carrefour
auchan direct
aledobre
polski koszyk
selgros24
leclerc
bdsklep
krainaeko
nasushi
puregreen
przepisy chinskie
sano
api market

SKŁADNIKI

ekstrakt z anchois ( z RYBY) 94% (ANCHOIS 42%, sól, woda)
cukier

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu

Energia kJ 255
Tłuszcz 0,0g
KTN* 0,0g
Węglowodany 7,0g
Cukry 6,0g
Błonnik 0,0g
Białko 8,0g
Sól 22,5g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY