Kuchnia chińska

Sos sojowy ciemny 150ml

Nowość
Bestseller

Jeden z najważniejszych składników kuchni azjatyckiej, podstawa kuchni chińskiej oraz najbardziej znany sos przyprawowy. Powstaje dzięki dodaniu karmelu do jasnego sosu sojowego oraz poddaniu ponownej fermentacji. Doskonale podkreśla smak wołowiny, wieprzowiny oraz potraw duszonych i pieczeni.

Gramatura: 160 ml lub 620 ml

Zamów online

frisco
tesco
carrefour
auchan direct
aledobre
polski koszyk
selgros24
leclerc
bdsklep
krainaeko
nasushi
puregreen
przepisy chinskie
sano
api market

SKŁADNIKI

woda
SOJA 32 %
mąka PSZENNA
sól
cukier
substancja konserwujaca: sorbinian potasu
emulgator: guma ksantanowa

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Na 100g / ml produktu

Energia kJ 553 / kcal 130
Tłuszcz 0,0g
KTN* 0,0g
Węglowodany 30g
Cukry 0,3g
Białko 2,6g
Sól 2,6g
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wróć do poprzedniej strony

PRZEPISY