Babeczki z miso i borówkami z airfryer’a

Babeczki inne niż wszystkie? Te z miso, borówkami i mleczkiem kokosowym łączą delikatną słodycz z lekką nutą orientu. Puszyste, wilgotne, gotowe w 15 minut… i znikają jeszcze szybciej! Idealne na weekendowe leniwe śniadanie albo jako coś słodkiego do popołudniowej kawy!

Liczba porcji: 9

Czas: 25 min

Składniki

Do podania:

  • cukier puder
  • owoce

Sposób przygotowania

  1. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki (bez borówek) i zmiksuj na jednolitą masę.
  2. Do ciasta dodaj borówki i delikatnie wymieszaj łyżką.
  3. Foremki wysmaruj odrobiną oleju. Ciasto nakładaj łyżką do ok ¾ ich wysokości.
  4. Wstaw do airfryer’a na około 15 minut i 180°C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i udekoruj owocami.