Bajgiel po azjatycku

Bajgiel z azjatyckim twistem – gotowy w 10 minut! Połączenie chrupiącego bajgla, warzyw z woka, jajka sadzonego i grillowanego sera halloumi, doprawione sosami Sriracha i Teriyaki. Idealna opcja na szybki i pełen smaku posiłek!

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Bajgle przekrój na pół. Tostuj na suchej, rozgrzanej patelni na rumiany kolor.
  2. Na oleju podsmaż przez kilka minut odsączone i dobrze odciśnięte warzywa do woka. Pod koniec dopraw sosem ostrygowym oraz przyprawą japońską.
  3. Ser halloumi posmaruj sosem teriyaki, następnie podsmaż z obu stron na patelni grillowej (lub zwykłej).
  4. Usmaż jajka sadzone i posyp przyprawą japońską.
  5. Majonez wymieszaj z sosem sriracha oraz szczypiorkiem.
  6. Rumiane bajgle posmaruj sosem, połóż rukolę, usmażone warzywa do woka, plastry pomidora, ser halloumi, jajko sadzone i kolendrę. Przykryj drugą połową bajgla i podawaj