Błyskawiczna zupa Miso w słoiku z grzybami Shiitake i z pieczonym łososiem
Japońska zupa miso w wersji „to go”! Połączenie makaronu, miso, wodorostów i łososia w słoiku – wystarczy zalać wrzątkiem i chwilę poczekać. Smak Azji w kilka minut, gdziekolwiek jesteś!
Liczba porcji: 1
Czas: 5 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 50 g Makaronu instant pszennego House of Asia
- 1 łyżka Pasty Miso Shiro jasna House of Asia
- 1 łyżka Wodorostów Wakame House of Asia
- 50 g Grzybów Shiitake w zalewie House of Asia
- 2 łyżki Sosu Sojowego jasnego House of Asia
- 100 g łososia pieczonego
- 20 g szpinaku baby
- 15 g marchwi
- 1 łyżka liści kolendry
- 15 g dymki
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki zupy ułóż w słoiku.
- Przed zjedzeniem zalej wrzątkiem i odstaw na 6-8 minut. Wymieszaj i gotowe.
TIP: Zamiast makaronu pszennego możesz również użyć Bezglutenowego makaronu ryżowego świeżego Vermicelli House of Asia.