
Bulion z łososiem i warzywami

Rozgrzewający bulion z ramenem i łososiem to doskonały wybór na szybki, a jednocześnie pożywny posiłek. Gotowy w 10 minut, podany z chrupiącymi warzywami, sezamem i grzybami Shiitake. Wystarczy spróbować, by docenić jego smak i prostotę!
Liczba porcji: 2
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 opakowanie Makaronu Ramen House of Asia
- 10 g Wodorostów Wakame House of Asia zalane na kilka minut wrzątkiem
- 4 Grzyby Shiitake w zalewie House of Asia pokrojone na plasterki
- 1 łyżka Sezamu białego House of Asia
- 100 g łososia świeżego bez skóry pokrojonego w kostkę
- 100 g kapusty chińskiej pak – choi podzielonej na liście
- 2 łyżki cebulki dymki pokrojonej w większe kawałki
- ½ marchwi drobno pokrojonej
- 600 ml bulionu
Sposób przygotowania
- Zagotuj bulion, dodaj pokrojoną marchewkę, makaron oraz łososia. Gotuj około 3 minuty.
- Do miski włóż połowę przygotowanych składników. Drugą połowę poukładaj w słoiku, którą zjesz na śniadanie następnego dnia.
- Zalej gorącym bulionem i posyp sezamem oraz szczypiorkiem.