Butter Chicken z ryżem jaśminowym



Butter Chicken z ryżem jaśminowym House of Asia

Ten klasyk z kuchni indyjskiej zapewne zna każdy. Dzięki naszej paście całe danie przygotujecie w zaledwie 20 minut.

Składniki

100 g Pasty Butter Chicken House of Asia

1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 łyżeczka posiekanego czosnku

100 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara

100 g Ryżu jaśminowego Lotus Rice

250 g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę

1 cebula pokrojona w kostkę

1 puszka pomidorów

100 ml bulionu

4 łyżki orzechów nerkowca

100 g zimnego masła

2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania

1.       Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu

2.       W garnku, na oliwie podsmaż cebulę, pastę z czosnku, pastę Butter Chicken dodaj orzechy nerkowca, kurczaka i wszystko razem smaż na średnim ogniu przez 3-4 minuty. Następnie dolej bulion, pomidory i gotuj wszystko do miękkości około 15 minut. Pod koniec dodaj mleczko kokosowe, masło i dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.

3.       Gotowe danie podawaj z ugotowanym ryżem.