Chłodnik z mleczkiem kokosowym i łososiem



Orzeźwiająca zupa, idealna na letni obiad w upalne dni.

Składniki

  • 800 ml mleczka kokosowego 12-14%
  • 2 ząbki czosnku; drobno posiekanego
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżka szczypiorku; drobno posiekanego
  • 2 łyżka kopru; drobno posiekanego
  • 3 ogórek małosolny; drobno posiekany
  • 1 ogórek zielony; drobno posiekany
  • 80 g wędzonego łososia
  • 4 rzodkiewki; pokrojone w cienkie plasterki

Sposób przygotowania

  1. W moździerzu utrzyj czosnek z solą.
  2. W dużej misce połącz ze sobą wszystkie składniki, prócz łososia, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na 2h.
  3. Podawaj z łososiem i rzodkiewkami.