Fresh spring rolls z awokado i sosem słodkim chili



Szukasz warzywnego orzeźwienia w azjatyckim stylu? Trafiłeś/łaś idealnie! Fresh Spring Rolls z awokado i sosem sriracha to istna bomba smaków. Są niezwykle szybkie w przygotowaniu, wiec mogą również służyć jako smaczna przekąska na spotkanie ze znajomymi!

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj według wskazań na opakowaniu.
  2. W misce wymieszaj awokado, marchewkę, sałatę oraz ogórka, a następnie dopraw je do smaku pastą imbirową, sosem słodkim chili oraz skrop octem ryżowym.
  3. Papier ryżowy delikatnie namocz wodą i połóż na desce. Posmaruj go delikatnie sosem sriracha, a następnie ułóż na środku pokrojone warzywa i odrobinę makaronu. Zawiń całość w zwartą rolkę.
  4. Rolki przetnij na pół i podawaj z sosem słodkim chili, sosem sojowym lub innym, wybranym według własnych preferencji.