Fresh spring rolls z sosem sweet chili



Fresh spring rolls z sosem sweet chili House of Asia

Fresh spring rollsy to idealna alternatywa do kanapek czy sałatek zabieranych do pracy. Do ich przygotowania możecie użyć swoich ulubionych składników. Oczywiście sercem, całego przepisu jest sos słodkie chili, który dodaje smaku i aromatu. Odkryjcie propozycję warzywnych spring rollsów w wykonaniu yummy_fotografia_kulinarna. 

Składniki

  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • 1 łyżka przyprawy do kuchni tajskiej
  • 1 sałata rzymska
  • 1 średnia marchewka pokrojona w słupki
  • 1 mały ogórek zielony pokrojony w słupki (usuń pestki)
  • 1 mały pęczek zielonej dymki lub kolendry

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Pokrojone warzywa wymieszaj z tajską przyprawą. 
  2. Papier ryżowy delikatnie namocz w wodzie i połóż na desce. Następnie na środku ułóż pokrojony liść sałaty, potem warzywa, kilka listków kolendry lub dymki i całość zawiń w ciasną rolkę.
  3. Rolki przetnij na pół i podawaj z sosem sweet chili.