Grillowana karkówka z sosem Sriracha i pastą chili



Grillowana karkówka z sosem Sriracha i pastą chili House of Asia

Aromatyczna, soczysta i pełna smaku. Właśnie taka jest karkówka z naszego przepisu. Podana w towarzystwie sałatki z pikli sprawi, że zapragniesz dokładki!

Składniki

  • 400 g karkówki wieprzowej pokrojonej w cienkie plastry 

Marynata:

Sałatka:

Sos:

Sposób przygotowania

  1. W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty, a następnie dokładnie natrzyj nią plastry karkówki.
  2. W misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki i odstaw do lodówki.
  3. W miseczce wymieszaj majonez z sosem Sriracha tak, aby uzyskał jednolitą konsystencję. 
  4. Rozgrzej grill. Wyłóż mięso na ruszt i grilluj po 2 minuty z każdej strony.
  5. Podawaj z sosem sriracha i sałatką.