Razem z Pysznie czy przepysznie przychodzimy z idealnym przepisem na grilla. Marynata stworzona z wielowymiarowy sosem sojowym w połączeniu z czerwoną pastą curry zawładnie Twoimi kubkami smakowymi! Koniecznie spróbuj wykonać ten przepis w domu.
Liczba porcji: 4 |
Czas: 20 min+ czas marynowania |
Składniki2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia 1 łyżka Pasty curry czerwonej Kanokwan 500 g polędwiczek z kurczaka 5 łyżek oleju 1/3 łyżeczki soli świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka soku z limonki 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki Majonez curry: 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka curry w proszku 1 łyżka soku z limonki |
Sposób przygotowania1. Polędwiczki z kurczaka oczyść z błon i osusz ręcznikiem papierowym. 2. W miseczce wymieszaj: olej, sól, pieprz, paprykę słodką, czerwoną pastę curry Kanokwan, sok z limonki, sos sojowy jasny House of Asia i natkę pietruszki. 3. Do marynaty włóż polędwiczki i dokładnie obtocz je w marynacie. Pozostaw na ok. 2 godz. w lodowce a najlepiej na całą noc. 4. Polędwiczki grilluj z każdej strony 4 min na rozgrzanym ruszcie. Majonez wymieszaj z curry i sokiem z limonki. Podawaj od razu. |