Jajka faszerowane grzybami Shiitake



Jajka faszerowane grzybami shiitake House of Asia

Podczas wielkanocnej uczty z pewnością numerem jeden są jajka. Kochamy przeróżne potrawy, z jajkami w roli głównej. Dlatego nasz szef kuchni Jarek przychodzi do Was z propozycją na jajka faszerowane grzybami shiitake, które nadadzą niesamowitego aromatu i smaku.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ugotowane jajka przekrój na pół przy użyciu ostrego noża. Następnie wydrąż połówki jajek ze skorupki, tak aby jej nie zniszczyć. Środek pokrój w kostkę.
  2. Grzyby z cebulą i pastą podsmaż na oleju przez 5-6 minut. Potem przełóż do miski, wystudź i dodaj pokrojone wcześniej jajka, całość wymieszaj ze szczypiorkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Do skorupek nałóż farsz, a następnie obtocz w rozmąconym jajku wymieszanym z panko i usmaż na rumiany kolor.

TIP: Jajka przygotuj dzień wcześniej i włóż do lodówki, smaż przed podaniem.