Japońska sałatka z grzybami Fungus



Japońska sałatka z grzybami fungus House of Asia

Szukasz przepisu na smaczną i szybką przekąskę? Musisz koniecznie spróbować japońskiej sałatki z grzybami fungus. Połączenie wytrawnych składników z sosem na bazie mango i majonezu to gwarancja niebanalnego smaku.

Składniki

  • 100 g grzybów fungus blanszowanych
  • 200 g ogórka zielonego pokrojonego na cienkie półplasterki
  • 50 g białej cebuli pokrojonej w cienkie półplastry

Sos :

Sposób przygotowania

  1. Zalej grzyby fungus wrzątkiem. Odstaw na 5 minut
  2. Ogórka przetnij wzdłuż na pół, wydrąż gniazda nasienne i pokrój. Cebule obierz i pokrój.
  3. Przygotuj sos mieszając ze sobą wszystkie składniki.
  4. Do miski przełóż grzyby, ogórka, cebulę i całość dokładnie wymieszaj z sosem mango.