Jednogarnkowe noodle z masłem orzechowym i chrupiącym chili

Ekspresowe, jednogarnkowe noodle z masłem orzechowym i chrupiącym chili! Tylko 10 minut i masz gotowy aromatyczny obiad prosto z azjatyckiej kuchni. Za przepis dziękujemy pysznekadry.

Liczba porcji: 3

Czas: 10 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wrzuć makaron instant. Dodaj pokrojoną marchewkę, groszek cukrowy i pak choi.
  2. Dorzuć łyżeczkę imbiru, drobno posiekany czosnek, pastę gochujang, masło orzechowe, syrop klonowy oraz sos sojowy.
  3. Całość zalej wodą i gotuj przez około 10 minut, aż makaron będzie miękki, a warzywa delikatnie się ugotują.
  4. Podawaj zupę posypaną świeżą kolendrą, cebulą dymką oraz sezamem.
  5. Najważniejszy składnik – chrupiące chili w oleju – użyj do dekoracji zupy tuż przed podaniem.
  6. Na koniec skrop zupę sokiem z limonki.