Kokosowy pudding chia z pulpą mango i jagodami



Kokosowy pudding chia z pulpą mango i jagodami House of Asia

Pudding z dodatkiem mleczka kokosowego, niebieskiej spiruliny, nasion chia i pulpy mango nie tylko wygląda fantazyjnie, ale ma również wiele wartości odżywczych dla Twojego organizmu. Przepis idealnie sprawdzi się na pożywne śniadanie lub lunch. Smacznego!

Składniki

  • 200 ml mleczka kokosowego 5-7%
  • 200 ml pulpy mango
  • 4 łyżki nasion chia
  • 1 łyżka niebieskiej spiruliny w proszku
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka agawy lub syropu klonowego
  • mięta, truskawki i jagody do przybrania

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj 2 miseczki. Do pierwszej wlej 200 ml mleczka kokosowego, 2 łyżki nasion chia, agawę, ekstrat waniliowy i spirulinę. Do drugiej miski wlej pulpę mango i 2 łyżki nasion chia. Zawartość każdej miseczki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na 2-3h.
  2. Gotowy pudding wlej do wysokich szklanek. Najpierw warstwę żółtą, potem niebieską.
  3. Deser udekoruj jagodami, truskawkami i miętą.