Kotlet schabowy w panierce panko z sosem Tonkatsu



Kotlet schabowy w panierce panko i sosem Tonkatsu House of Asia

To nie jest przepis na kolejne, tradycyjne schabowe! Wprowadź azjatycką nutę do swojej kuchni i tym razem bułkę tartą zamień na panierkę Panko. Podaj z sosem Tonkatsu – jego słodkawy, korzenny smak, doda daniu wyjątkowego aromatu. Flymetothespoon pokaże Wam jak w łatwy i szybki sposób zrobić ten pyszny przepis krok po kroku.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Mięso wieprzowe rozbij delikatnie tłuczkiem i dopraw solą i pieprzem.
  2. Jajka wbij do miski i dokładnie wymieszaj. Panko przesyp do drugiej miski. Panieruj kotlety w najpierw w jajku, a następnie w panko, dwukrotnie powtarzając tę czynność.
  3. Sos tonkatsu przelej do miseczki i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby możesz delikatnie rozcieńczyć go przegotowaną wodą.
  4. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż panierowane kotlety Katsu na złoty kolor. Usmażone mięso przełóż na ręcznik papierowy. Podawaj z sosem.