Krem z brokuła ze szpinakiem i zieloną pastą curry

Ten krem to coś więcej niż zupa — to kremowe zielone złoto na łyżce! Brokuł, szpinak i zielona pasta curry tworzą duet idealny: łagodny, ale z charakterem. Rozgrzewa, syci i kusi smakiem już od pierwszego zamieszania.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Brokuła i kalafiora podziel na nieduże różyczki. Cebulę przekrój na 4 części, czosnek rozgnieć.
  2. Do garnka wlej olej. Zeszklij cebulę oraz czosnek. Następnie dodaj pastę curry i smaż 1 minutę. Dodaj kalafior, brokuł i zalej bulionem. Gotuj do miękkości. Pod koniec dodaj mleczko kokosowe, szpinak, kolendrę oraz miętę.
  3. Całość zmiksuj na gładką konsystencję. Dopraw sosem rybnym oraz sokiem z limonki.