Krem z pieczonej cebuli z chipsami z tortilli

Delikatny, aksamitny krem z pieczonej cebuli, wzbogacony mleczkiem kokosowym Kara i aromatyczną pastą miso House of Asia, zachwyci swoim głębokim smakiem. Chrupiące chipsy z tortilli Casa del Sur oraz świeże kiełki i dymka dodają mu wyjątkowego charakteru. To połączenie kremowej zupy i chrupiących dodatków sprawi, że każdy posiłek stanie się niezapomniany!

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min + 30 min

Składniki

Chipsy z tortilli:

Do podania:

  • Dowolne kiełki np. pora
  • Dymka drobno pokrojona

Sposób przygotowania

  1. Warzywa skrop oliwą, posól i oprósz tymiankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 30 minut, aż będą miękkie.
  2. Do garnka wlej bulion, przełóż upieczone warzywa i zmiksuj na gładką konsystencję. Dodaj mleczko kokosowe, zagotuj i wymieszaj. Dodaj pastę miso oraz dopraw sosem sojowym.
  3. Wrapy pszenne pokrój w kwadraty 2×2 cm, rozgrzej olej i usmaż chipsy z tortilli. Usmażone przełóż na ręcznik papierowy i posól lub posyp dowolnymi przyprawami.
  4. Gotową zupę podawaj z chipami, kiełkami oraz dymką.