Krewetki w panierce Panko z sosem Hoisin i nachosami Co_dzis_zjemy



Krewetki w panierce panko z sosem hoisin i nachosami House of Asia Marcin Kozicki Co dziś zjemy

Przygotowujesz przyjęcie i zależy Ci na prostych, szybkich ale smacznych przekąskach? Marcin Kozicki @co_dzis_zjemy przychodzi ze znakomitą propozycją, która spełnia wszystkie te warunki. Przed wami chrupiące krewetki w panierce panko podane z pysznym sosem hoisin i nachosami serowymi! Do dzieła!

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Krewetki naciąć od góry i dokładnie oczyścić. Delikatnie je rozprostować, wkładając wykałaczki od strony ogonka.
  2. Doprawić pieprzem, solą oraz sosem ostrygowym, a następnie obtoczyć w jajku i panierce panko. Zapanierowane krewetki usmażyć w głębokim tłuszczu na złocisty kolor.
  3. Na nachosy serowe nałożyć pastę guacamole (np. przy pomocy rękawa cukierniczego lub łyżeczki). Dodać ulubione warzywa, np. czerwoną paprykę, avocado i ogórek. Na koniec udekorować świeżą kolendrą.
  4. Na deskę (najlepiej okrągłą) rozłożyć mix sałat. Na sam środek położyć miseczkę z sosem hoisin, a usmażone krewetki po bokach – w formie promieni w okręgu.