Kurczak pieczony w sosie Yakitori



Kurczak pieczony w sosie Yakitori House of Asia

Odkryj smak Japonii w Twojej kuchni dzięki naszemu przepisowi na kurczak pieczony w sosie Yakitori. Ta tradycyjna potrawa oferuje połączenie intensywnego smaku i delikatnej konsystencji, które zachwycą Twoje podniebienie. Nasz przepis pozwoli Ci przygotować soczyste kawałki kurczaka, skąpane w aromatycznym sosie Yakitori, który nadaje im niepowtarzalny charakter.

Składniki

2 opakowania Sosu Yakitori House of Asia

4 ćwiartki z kurczaka bez kości

 

Marynata:

2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia

4 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia/Sos sojowy do sushi Yamasa

50 g dymki drobno pokrojonej

olej do smażenia

Sposób przygotowania

1. Kurczaka zamarynuj i odstaw na noc do lodówki. 

2. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż kurczaka, z każdej strony, na rumiany kolor. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180°C przez 45 minut. Pod koniec polej sosem yakitori i piecz przez kolejne 10 minut. 

3. Gotowego kurczaka posyp dymką i podawaj z ugotowanym ryżem.