Kurczak po indyjsku

Jeśli lubisz intensywne, bogate smaki, ten kurczak po indyjsku skradnie Twoje serce! Soczyste mięso marynowane w paście tikka masala, otulone kremowym sosem pomidorowo-kokosowym House of Asia, z dodatkiem aromatycznych przypraw tandoori. Posypane orzechami nerkowca i świeżą kolendrą, podane z ryżem i limonką – doskonały wybór na domowy, egzotyczny obiad!

5 / 5. Ilość głosów: 277

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 45 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

 

Do podania:

  • Ugotowany ryż jaśminowy
  • 1/2 limonki

Sposób przygotowania

  1. Mięso z kurczaka pokrój w grubsze kawałki i zamarynuj w paście tikka masala.
  2. Na patelnię wlej olej. Zeszklij cebulę oraz czosnek. Dodaj przyprawę i podsmaż przez 1 minutę. Dodaj koncentrat, pomidory z puszki oraz bulion. Doprowadź do wrzenia, pod koniec dodaj mleczko kokosowe oraz masło. Poczekaj aż sos zgęstnieje i dopraw do smaku.
  3. Kurczaka usmaż na rumiany kolor przełóż do sosu. Danie podawaj posypane orzechami oraz kolendrą z ryżem i cząstką limonki.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI