Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to prawdziwa uczta dla smakoszy kuchni chińskiej! Bohaterem tego dania jest sos czosnkowy z miodem, który jest idealnym połączeniem słodyczy miodu i czosnku.
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Grzyby przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
- Do miski wlej sos sojowy, sos Sambal Oelek, łyżkę wody, wsyp mąkę ziemniaczaną i wszystko wymieszaj. Dodaj mięso i marynuj przez 15 minut.
- Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka.
- Mięso zsuń na bok patelni i dodaj warzywa w kolejności: cebula, marchew, grzyby. Całość smaż przez 3 minuty, ciągle mieszając.
- Na patelnię wlej sos czosnkowy z miodem i wodę. Całość wymieszaj i podgrzej przez 3 minuty.
|