Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym



kurczak w sosie miodowo czosnkowym house of asia

Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to prawdziwa uczta dla smakoszy kuchni chińskiej! Bohaterem tego dania jest sos czosnkowy z miodem, który jest idealnym połączeniem słodyczy miodu i czosnku.

 

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Do miski wlej sos sojowy, sos Sambal Oelek, łyżkę wody, wsyp mąkę ziemniaczaną i wszystko wymieszaj. Dodaj mięso i marynuj przez 15 minut.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka.
  4. Mięso zsuń na bok patelni i dodaj warzywa w kolejności: cebula, marchew, grzyby. Całość smaż przez 3 minuty, ciągle mieszając.
  5. Na patelnię wlej sos czosnkowy z miodem i wodę. Całość wymieszaj i podgrzej przez 3 minuty.