Kuchnia chińska zaskakuje prostotą przygotowania i pełnym smakiem w jednym. W zaledwie 10 minut przygotujesz kurczaka w ostrygowym sosie, który wzbogaci potrawę w lekko słodko-słonawy smak umami.
Składniki3 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia 1 łyżeczka Pasty z chili House of Asia 300 g piersi z kurczaka pokrojonej w cienkie plasterki 4 łyżki mąki kukurydzianej 1/2 limonka 1 łyżka pokrojonej dymki 500 ml oleju do smażenia Marynata: 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia 1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia 1 jajko |
Sposób przygotowania1. W misce wymieszaj składniki marynaty i przełóż do niej kurczaka, odstaw na 15 minut. 2. Następnie obtocz mięso w mące kukurydzianej, usmaż na rumiany kolor w głębokim oleju i przełóż na ręcznik papierowy. 3. Na patelnię wlej łyżkę oleju, pastę z chili, dodaj sos ostrygowy, sok z połowy limonki i całość wymieszaj z kurczakiem. Gotowe danie posyp dymką. |