Apetyt na orientalne smaki? Kurczak z grzybami po chińsku to jak szybki bilet do serca Azji — bez wychodzenia z domu. Delikatne kawałki kurczaka, grzyby o głębokim aromacie i sos, który idealnie łączy słodycz, słoność i odrobinę ostrości. Gotowe w kilka chwil… a smakuje jak z ulubionej restauracji!
Liczba porcji: 2 |
Czas: 30 min |
Składniki20 g Grzybów Mun całych House of Asia 5 łyżek Sosu sojowego jasnego House of Asia 3 łyżki Sosu sojowego ciemnego House of Asia 1 łyżeczka Przyprawy 5 smaków House of Asia 50 g Kiełki fasoli mung House of Asia 200 g mięsa z nogi kurczaka 50 g batata pokrojonego w półplastry 50 g pora pokrojonego w półplastry 1/2 cebuli pokrojonej w pióra 2-3 ząbki czosnku drobno pokrojone 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 50 ml wody zimnej 1 łyżeczka cukru lub miodu 2 łyżki zielonej dymki pokrojonej w słupki 3 łyżki oleju |
Sposób przygotowania
|