Lemoniada imbirowa



Lemoniada imbirowa House of Asia Krosno

Grillowe spotkania nie mogą się bez niej odbyć. Sięgnijcie po przepis na energetyzującą, orzeźwiającą i aromatyczną lemoniadę z imbirem. Idealnie nawadnia i gasi pragnienie po ognistych kąskach z rusztu. Jej przygotowanie będzie banalnie proste. Zamiast kroić imbir użyjcie naszej gotowej pasty House of Asia! Do dzieła.

 

Składniki

  • 50 g Pasty z imbiru
  • 2 l przegotowanej wody
  • 150 g cukru
  • Sok z jednej limonki
  • Sok z jednej cytryny

Do podania:

  • Kostki lodu
  • Kilka gałązek mięty
  • 1 cytryna pokrojona w plastry
  • 1 limonka pokrojona w plastry

Sposób przygotowania

  1. W ciepłej wodzie rozpuść cukier, dodaj pastę z imbiru i dobrze wymieszaj. Pozostaw do wystudzenia. Następnie przelej przez drobne sitko lub gazę, dodaj wyciśnięty sok z limonki oraz cytryny, wymieszaj i wstaw do lodówki.
  2. Do dzbanka lub karafki wsyp lód na przemian z pokrojona cytryną i limonką, dodaj miętę, całość zalej schłodzoną lemoniadą.