Lemoniada truskawkowo – rabarbarowa

Orzeźwienie, które smakuje jak lato! Lemoniada truskawkowo-rabarbarowa z wodą kokosową to must-have na ciepłe dni – lekka, lekko kwaśna, totalnie naturalna i bez grama cukru. Idealna na garden party, piknik z dziećmi albo po prostu… chwilę dla siebie na tarasie

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Składniki

Do podania:

  • Kilka pokrojonych truskawek
  • Listki mięty
  • Kostki lodu

Sposób przygotowania

  1. W wysokim naczyniu zmiksuj rabarbar, truskawki, stewię oraz miętę. Dodaj sok z limonki oraz wodę kokosową. Lemoniadę przelej przez drobne sito lub gazę i wstaw do lodówki.
  2. Podawaj z kawałkami truskawek, miętą i kostkami lodu.

TIP – do przygotowania lemoniady doskonale sprawdzą się inne owoce takie jak: arbuz, maliny oraz borówki.