Łosoś w paście miso z sosem sriracha



Aromatyczny łosoś przygotowany w intensywnej w smaku paście miso oraz pikantnym sosie sriracha.

Składniki

  • 200 g filetu łososia
  • 30 g pasty miso
  • 1 łyżeczka sosu sriracha
  • 100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g papryki pokrojonej w duże trójkąty
  • 100 g cukinii pokrojonej w plastry
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia i marynowania

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj dokładnie miso ze srirachą.
  2. Posmaruj rybę dokładnie z każdej strony, pozostaw na 15 min w chłodnym miejscu.
  3. Przygotowane warzywa dopraw solą i pieprzem, dodaj 1 łyżkę oleju, wymieszaj dokładnie i pozostaw na 15 min.
  4. Rybę grilluj po 5 min z każdej strony, razem z łososiem grilluj warzywa