Makaron chow mein z wieprzowiną

Skosztuj specjałów z kuchni chińskiej. Polędwiczka wieprzowa w towarzystwie aromatycznych grzybów shiitake, mieszanki chińskich przypraw z makaronem chow mein to prawdziwa uczta dla podniebienia.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Sos ostrygowy wymieszaj z wodą w małej misce.
  3. Pokrojoną polędwiczkę przełóż do miski, dodaj łyżkę oleju oraz pastę z czosnku i dokładnie wymieszaj.
  4. Rozgrzej wok i podsmaż mięso, dodaj warzywa, grzyby schiitake, mieszaj od czasu do czasu, a następnie dodaj ugotowany makaron. Całość dokładnie wymieszaj z sosem ostrygowym i dopraw do smaku przyprawą do kuchni chińskiej. Podawaj ze świeżym szczypiorkiem lub kolendrą