Makaron mie z grzybami Shiitake Kuchennykodeks



Makaron mie z grzybami shiitake Kinga Kurcoń kuchennykodeks House of Asia

Sięgnij po ekspresowy przepis inspirowany obchodami Chińskiego Nowego Roku. Kuchennykodeks w idealny sposób połączyła ikonę azjatyckiej kuchni – makaron mie z pełnymi smaku grzybami Shiitake, a doskonałym wykończeniem okazuje się bestsellerowy sos sojowy.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Czosnek podsmaż na oleju, następnie dodaj pokrojone mięso i całość smaż przez kilka minut.
  2. Marchewkę i paprykę pokrój w słupki, tzw. zapałki. Grzyby shiitake pokrój na mniejsze części.
  3. Wszystko dodaj do usmażonego mięsa, razem z posiekanym szczypiorkiem i fasolką. Całość smaż 8-10 min.
  4. W tym czasie ugotuj makaron 5 min we wrzątku, a następnie opłucz pod zimną wodą. Gotowy makaron dodaj do warzyw na patelni, smaż 1-2 min i całość zalej sosem sojowym. Dokładnie wymiesza i podaj z odrobiną szczypiorku.