Makaron Mie z kurczakiem i pastą miodowo-czosnkową



Makaron Mie z kurczakiem i pastą miodowo-czosnkową House of Asia

Makaron mie to idealny sycący dodatek do dania. Przekonaj się o tym w tym przepisie. Wystarczy, że połączysz aromatyczną pastę miodowo-czosnkową z makaronem, warzywami i mięsem a otrzymasz pełnowartościowy, pyszny i co najważniejsze szybki posiłek.

Składniki

1 opakowanie Makaronu Mie gniazda House of Asia

2 saszetki Pasty miodowo-czosnkowej House of Asia

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia

100 g Warzyw do woka House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 ząbki drobno posiekanego czosnku

200 g mięsa z podudzia kurczaka drobno pokrojonego

1/2 cebuli drobno pokrojonej

50 g groszku cukrowego

3 łyżki pokrojonej w słupki zielonej dymki

1/2 limonki

3-4 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. W misce wymieszaj sos sojowy jasny z ostrygowym i przełóż do niego mięso, odstaw.  

3. Na patelnię lub wok wlej olej, podsmaż na złoty kolor pastę z czosnku, następnie dodaj cebulę, kurczaka i smaż przez 3-4 minuty. Warzywa do woka odsącz na sitku, wrzuć na patelnię razem z groszkiem oraz wcześniej ugotowanym makaronem, smaż na dużym ogniu, często mieszając, a pod koniec dodaj pastę miodowo czosnkową i całość dokładnie wymieszaj.

4. Gotowe danie posyp dymką oraz skrop sokiem z limonki.