Makaron Mie z kurczakiem i warzywami

Idealne danie na szybki obiad! Połączenie delikatnego kurczaka, warzyw i makaronu w aromatycznym sosie sojowym z dodatkiem pasty miso to gwarancja smaku i wartości odżywczych. Dodatek orzechów nerkowca i szczypiorku sprawia, że to danie jest nie tylko pyszne, ale też świetnie się prezentuje! Idealne na dziś, a druga porcja na jutro!

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i podsmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kurczaka, warzywa do woka i smaż około 5 minut, ciągle mieszając. Następnie dodaj sos sojowy, mleko roślinne, pastę miso i pozostałe warzywa. Dokładnie wymieszaj i smaż dalej kilka chwil. Wrzuć makaron i podsmaż kilka minut dokładnie mieszając.
  3. Przed podaniem posyp danie szczypiorkiem i orzechami.

TIP: Zjedz jedną porcję, a drugą zostaw na obiad dnia następnego.