Makaron mie z sosem z grzybów shiitake

Makaron Mie z aromatycznym sosem z grzybów shiitake i warzywami to prosty sposób, by przemycić więcej warzyw i nowych smaków do codziennego gotowania. Gotowe w 15 minut, a smakuje jak z dobrej knajpy! To idealna propozycja, jeśli chcesz urozmaicić domowe obiady bez zbędnych kombinacji.

5 / 5. Ilość głosów: 321

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Średnio ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka zamarynuj w sosie sojowym i przyprawie chińskiej, odstaw na 10 minut.
  2. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Warzywa do woka przełóż na sito i przepłucz zimną wodą, a następnie odciśnij nadmiar wody.
  4. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę oraz pastę z czosnku, dodaj kurczaka, smaż 3 minuty, dodaj warzywa, smaż kolejną minutę, pod koniec dodaj makaron, a całość wymieszaj z sosem z grzybów shiitake.
  5. Gotowe danie przełóż na talerz i posyp dymką.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Mie 250g House of Asia

Makaron Mie 250 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Sos z grzybów Shiitake 50g House of Asia

Sos z grzybów Shiitake 50 g

Nowość
Bestseller
Warzywa do woka 330g House of Asia

Warzywa do woka 330 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI