
Makaron mie z sosem z grzybów shiitake

Makaron Mie z aromatycznym sosem z grzybów shiitake i warzywami to prosty sposób, by przemycić więcej warzyw i nowych smaków do codziennego gotowania. Gotowe w 15 minut, a smakuje jak z dobrej knajpy! To idealna propozycja, jeśli chcesz urozmaicić domowe obiady bez zbędnych kombinacji.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
Średnio ostre
Składniki
- 1/2 opakowania Makaronu Mie House of Asia / Makaronu Mie pszennego House of Asia
- 1 saszetka Sosu z grzybów Shiitake House of Asia
- 1/2 słoika Warzyw do woka House of Asia
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1/2 łyżeczki Przyprawy kuchni Chińskiej House of Asia
- 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 ząbek czosnku
- 100 g piersi z kurczaka pokrojonej w cienkie paski
- 1/2 małej cebuli
- 2 łyżki dymki pokrojonej w 3 cm słupki
- 2-3 łyżki oleju
Sposób przygotowania
- Kurczaka zamarynuj w sosie sojowym i przyprawie chińskiej, odstaw na 10 minut.
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Warzywa do woka przełóż na sito i przepłucz zimną wodą, a następnie odciśnij nadmiar wody.
- Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę oraz pastę z czosnku, dodaj kurczaka, smaż 3 minuty, dodaj warzywa, smaż kolejną minutę, pod koniec dodaj makaron, a całość wymieszaj z sosem z grzybów shiitake.
- Gotowe danie przełóż na talerz i posyp dymką.