Zrób sobie aromatyczny słodko-pikantny makaron w 15 minut. Nasz makaron zrobisz w zaledwie 5 min, a resztę czasu poświęcisz na krojenie i smażenie.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 15 min |
Składniki½ opakowania Makaronu Mie gniazda pszennego House of Asia 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 drobno posiekany ząbek czosnku 100 g Sosu Teriyaki House of Asia ½ łyżeczki Przyprawy do kuchni japońskiej House of Asia 200 g wieprzowiny pokrojonej w cienkie paski (np. chudej karkówki, polędwiczki lub schabu) 100 g różyczek z brokułu 1 cebula pokrojona w piórka 2 łyżki posiekanych orzechów ziemnych 2 łyżki posiekanej zielonej dymki Olej do smażenia |
Sposób przygotowania1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. W misce wymieszaj sos teriyaki z pastą z czosnku i odrobiną wody. 3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż wieprzowinę. Następnie dodaj cebulę oraz brokuł, smaż kolejne 3-4 minuty, dodaj orzechy, przyprawę do kuchni japońskiej, ugotowany makaron i całość wymieszaj z wcześniej przygotowanym sosem. 4. Danie przełóż na talerz i posyp posiekaną dymką. |