Makaron Mie z wieprzowiną w sosie teriyaki



Makaron Mie z wieprzowiną w sosie teriyaki House of Asia

Zrób sobie aromatyczny słodko-pikantny makaron w 15 minut. Nasz makaron zrobisz w zaledwie 5 min, a resztę czasu poświęcisz na krojenie i smażenie.

Składniki

½ opakowania Makaronu Mie gniazda pszennego House of Asia

1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 drobno posiekany ząbek czosnku

100 g Sosu Teriyaki House of Asia

½ łyżeczki Przyprawy do kuchni japońskiej House of Asia

200 g wieprzowiny pokrojonej w cienkie paski (np. chudej karkówki, polędwiczki lub schabu)

100 g różyczek z brokułu

1 cebula pokrojona w piórka

2 łyżki posiekanych orzechów ziemnych

2 łyżki posiekanej zielonej dymki

Olej do smażenia

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. W misce wymieszaj sos teriyaki z pastą z czosnku i odrobiną wody.

3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż wieprzowinę. Następnie dodaj cebulę oraz brokuł, smaż kolejne 3-4 minuty, dodaj orzechy, przyprawę do kuchni japońskiej, ugotowany makaron i całość wymieszaj z wcześniej przygotowanym sosem.

4. Danie przełóż na talerz i posyp posiekaną dymką.