Makaron po chińsku – Jakjalubiejesc

Makaron po chińsku, który podbije Twoje serce! Delikatny Vermicelli, aromatyczne sosy, chrupiące warzywa i nutka imbiru – w 25 minut masz gotowe danie, które smakuje jak z najlepszej azjatyckiej restauracji. Idealny zarówno na obiad, jak i szybki lunch w ciągu zabieganego dnia. Wypróbuj ten przepis i przenieś się w świat orientalnych smaków! Za przepis dziękujemy Jakjalubiejesc. Zobacz przepis krok po kroku>

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 288

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka zamarynuj w sosie do kaczki, w międzyczasie przygotowuj pozostałe składniki.
  2. Do osobnej miseczki wbij jajka i wymieszaj.
  3. W osobnej misce z gorącą wodą namocz makaron Vermicelli. Miękki makaron potnij od razu na mniejsze części i odsącz.
  4. Na patelnię (najlepiej wok) wlej olej. Następnie wrzuć paprykę, cebulę i marchew. Kiedy warzywa zmiękną, przełóż je do miseczki, a do woka ponownie wlej odrobinę oleju i dodaj kurczaka, czosnek i imbir.
  5. Mięso smaż. Zawartość patelni przesuń na bok i wlej na jedną stronę wymieszane jajka. Wymieszaj intensywnie, po ścięciu jajek dodaj podsmażone wcześniej warzywa, makaron, kapustę, odsączone kiełki fasoli, dwie łyżki sosu sojowego, pokrojony szczypior i wymieszaj.
  6. Gotowy makaron posyp sezamem.kapustę, odsączone kiełki fasoli, dwie łyżki sosu sojowego, pokrojony szczypior. Mieszamy. Gotowy makaron posypujemy sezamem. Smacznego!

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Kiełki fasoli mung 330g House of Asia

Kiełki fasoli Mung 330 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI