Przygotuj się na kulinarne doświadczenie, które połączy aromatyczne smaki z korzyściami zdrowego odżywiania. Nasz przepis na makaron Soba z warzywami i tofu to nie tylko smakowita uczta dla podniebienia, ale również pełnowartościowe danie wegetariańskie, które dostarczy Ci niezbędnych składników odżywczych. Delikatny makaron Soba, świeże warzywa i chrupiące tofu tworzą harmonijną symfonię smaków i tekstur.
Liczba porcji: 4 |
Czas: 10 min |
Składniki1 opakowanie Makaronu Soba House of Asia 1 słoik Warzyw do woka House of Asia 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki świeżego czosnku 50 ml Sosu sojowego jasnego House of Asia / Sosu sojowego light do sushi Yamasa 100 g tofu pokrojonego z paski 100 g szpinaku 1/2 papryki czerwonej 1/2 cebuli czerwonej 50 g dymki 50 ml wody 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oleju do smażenia |
Sposób przygotowania1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Warzywa do woka przełóż na sito i dobrze wypłucz pod bieżącą, zimną wodą. Następnie odciśnij nadmiar wody. 3. Tofu odsącz i pokrój w około 3 cm paski. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż tofu na rumiany kolor. Przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. 4. Paprykę pokrój w paski, cebulę w piórka, a dymkę w kawałki o długości około 3 cm. 5. Sos sojowy wymieszaj z wodą i skrobią, dla przełamania smaku dodaj cukier. 6. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, dodaj paprykę oraz czosnek. Po kilku minutach dodaj warzywa do woka, smaż kolejne 2 minuty. Następnie, dodaj ugotowany makaron, tofu, szpinak oraz przygotowany sos. Całość dokładnie wymieszaj i krótko podsmaż do połączenia składników. Na koniec posyp pokrojoną dymką.
|