Makaron stir-fry z tofu i warzywami w sosie z grzybów shiitake



Makaron stir-fry z tofu i warzywami w sosie z grzybów shiitake House of Asia

Szybki i prosty w przygotowaniu makaron stir-fry to coś co musisz wypróbować! Potrzebujesz wyłącznie 15 minut oraz kilku składników, a danie idealnie na domowy obiad lub lunch do pracy będzie gotowe.

 

Składniki

Do podania: Szczypiorek lub kolendra

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Do miski włóż tofu, dodaj olej sezamowy oraz pastę z czosnku, imbiru i chili. Dokładnie wymieszaj całość.
  3. Do rozgrzanego woka włóż tofu i podsmaż je na złoty kolor. Dodaj paprykę oraz cebulę. Mieszaj od czasu do czasu, a następnie dodaj makaron oraz pastę z grzybów shiitake. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Podawaj ze świeżym szczypiorkiem lub kolendrą.