Makaron Udon z krewetkami w sosie ostrygowym i chili



Makaron udon z krewetkami w sosie ostrygowym i chili House of Asia

Ten klasyczny pszenny japoński makaron przygotowany z krewetkami w sosie ostrygowym i chili zachwyci niejednego gościa. Przygotowanie to tylko 8 minut, a zaskoczenie smakiem będzie trwało i trwało. Koniecznie sprawdź, jak smak umami rozpieści Twoje podniebienie.

Składniki

150 g Makaronu udon House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane

3 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia

12 krewetek

1 cebula pokrojona w większą kostkę

100 g szpinaku

2 jajka

1 duża papryczka chili pokrojona w plasterki

2 łyżki posiekanej dymki

Pieprz czarny do smaku

3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu.

2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż przez chwilę chili, pastę z czosnku oraz cebulę, następnie wbij jajka, poczekaj, aż się zetną i całość wymieszaj.

3. Jajka przesuń na bok patelni, wrzuć krewetki i smaż minutę z każdej strony. Dodaj ugotowany wcześniej makaron, szpinak, całość wymieszaj i dopraw sosem ostrygowym oraz czarnym pieprzem. Gotowe danie posyp zieloną dymką.