Makaron z chrupiącym chili i słodkim sosem sojowym



Makaron z chrupiącym chili i słodkim sosem sojowym House of Asia

Sycące i smaczne danie w 5 minut? Z produktami House of Asia to możliwe. W czasie gotowania makaronu zdążysz przygotować wszystkie warzywa, a używając gotowej pasty z czosnku, jeszcze bardziej zminimalizujesz czas przygotowania. Zwieńczeniem dania będzie gęsty i aromatyczny słodki sos sojowy.

Składniki

1 opakowanie Makaronu Mie House of Asia

3-4 łyżki Słodkiego sosu sojowego House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 4 ząbki czosnku drobno posiekanego

200 g kurczaka pokrojonego w cienkie paski

100 g blanszowanych różyczek brokułu

2 łyżki świeżych papryczek chili drobno posiekanych

1 cebula drobno pokrojona

3 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku

Czarny pieprz świeżo mielony do smaku

4 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1.       Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i podsmaż na woku.  

2.       Na drugi wok wlej olej, dodaj chili, pastę z czosnku oraz cebulę, smaż do momentu, aż się zarumienią, potem dodaj kurczaka, smaż 2-3 minuty, dodaj brokuł i smaż kolejne 2 minuty.  

3.       Następnie do całości dodaj słodki sos sojowy, podsmażony makaron i dokładnie wymieszaj, pod koniec dopraw świeżo mielonym pieprzem. Gotowe danie posyp szczypiorkiem.