
Malinowo kokosowa kawa mrożona

Szybka, efektowna i pyszna – ta kawa to must-have sezonu. Mleczko kokosowe House of Asia dodaje jej aksamitności. Zaskocz gości tropikalną nutą!
Liczba porcji: 2
Czas: 5 min
Ostrość:
łagodne
Składniki
- 150 g Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food schłodzonego
- 400 ml Mleczka kokosowego 12 – 14% House of Asia
- 100 ml kawy, np. podwójne espresso
- Kilka kostek lodu
- 50 g cukru pudru
- garść malin
Sposób przygotowania
- Schłodzony krem kokosowy ubij z dodatkiem cukru pudru na puszysty krem. Przełóż do worka cukierniczego i wstaw do lodówki.
- Do wysokich szklanek wsyp maliny i rozgnieć. Dodaj lód, wlej część zaparzonej kawy, mleczko kokosowe i uzupełnij kawą. Wierzch udekoruj ubitym kremem kokosowym.