Miso ramen z tofu i grzybami Shiitake Flymetothespoon



Miso ramen z tofu i grzybami shiitake House of Asia Flymetothespoon

Jeśli jesteś zabiegany, a masz ochotę na ciepły, pożywny posiłek to mamy propozycję właśnie dla Ciebie. Flymetothespoon przygotowała przepis na odżywczą zupę miso z grzybami shiitake. Dodatek tofu sprawi, że zupa będzie jeszcze bardziej sycąca. Spróbuj!

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby shiitake namocz przez co najmniej 2 godziny w gorącej wodzie.
  2. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Tofu pokrój, a szczypiorek posiekaj.
  3. Bulion zagotuj i zdejmij z ognia. Dodaj pastę miso i wymieszaj.
  4. Do miseczek włóż ugotowany makaron, ułóż grzyby shiitake i dodaj glony. Zalej wszystko gorącym bulionem i odczekaj około 5 minut, aż wakame spulchnieją. Następnie dodaj tofu, posyp szczypiorkiem i sezamem.

TIP dla zabieganych: Zamiast suszonych grzybów możesz użyć shiitake z puszki.